Fight Club


Intr-o zi o persoana obisnuita integrata perfect intr-un sistem bazat pe consum se intalneste cu Tyler Durden, un vanzator de sapun. Dupa aceasta fatidica intalnire viata celor doi se schimba radical.

Shutter Island


Pentru a putea investiga evadarea unei femei criminale de o inteligenta iesita din comun, agentii Teddy Daniels si Chuck Aule ajung la Sanatoriul Ashecliffe aflat pe o insula. Investigatia celor doi este oprita de o furtuna care reuseste sa rupa legaturile dintre insula si continent, astfel acestia raman blocati pe insula unde se petrec lucruri ciudate despre care toti ceilalti se pare ca stiau.

The Jacket


Jack Starks un veteran al operatiunii Desert Storm, ajunge inchis intr-o institutie de boli mintale fiind acuzat de o crima pe care nu a comis-o.

Mr. Nobody


Un copil isi iubeste tatal la fel de mult cum isi iubeste mama. El are insa dreptul sa aleaga de care dintre cei doi o sa depinda viata lui. Este aceasta decizie o binecuvantare sau un blestem pentru cel in cauza? Conteaza sa ai acest drept, atat timp cat nici macar nu stii ce te asteapta?

The Thirteenth Floor


Un specialist in programe de calculator creeaza un soft care iti permite sa accesezi o lume virtuala ce imita viata in orasului New York in anii ’30. Chiar daca nu mai este tanar creatorul decide sa nu mai piarda timpul si incepe sa viziteze noua lui realitate virtuala in scopul obtinerii placerilor sexuale.

The Fountain


Sunt trei povesti despre altruism care au loc in trei perioade de timp diferite, fragmente din viata unei singure persoane. Fiecare dintre aceste povesti este atat de buna incat merita cate un Oscar pentru dragoste si sinceritate.

The Truman Show


Fara ursi care merg pe bicicleta si fara clovni de circ, este doar Truman cel a carui viata este urmarita la televizor. In lumea lui nu sunt violenta si lacrimi de cinism. Poti simpatiza cu el sau il poti invidia, poti sa razi sau sa plangi. Acest film o sa ramana pentru totdeauna in mintea ta.

The Matrix


Cand tot ceea ce stim este de fapt un vis, nu ne putem trezi fara ajutor. Mai mult decat atat, nu putem intelege ce se petrece cu adevarat. Oamenii isi traiesc viata fara sa stie ca nu sunt decat energie.

The Bothersome Man


Acest film este despre alegerile pe care le facem si limitarile pe care ni le punem singuri atunci cand urmam regulile societatii. Majoritatea dintre noi visam la un serviciu bun, o casa frumoasa si relatii libere. In acest oras oamenii au de toate mai putin probleme. Ei nu experimenteaza emotiile. Ei zambesc pentru ca trebuie, nu pentru ca vor sa impartaseasca bucurie.

Memento


Leonard sufera de o forma de amnezie ce nu se poate trata. El isi pastreaza toate amintirile pana in momentul mortii sotiei lui, insa nu poate sa retina noi amintiri, nu poate sti ce a facut aseara sau cine sunt oamenii pe care i-a intalnit recent. De cele mai multe ori oamenii care sufera de aceasta dereglare trebuie tratati, dar Leonart alege sa faca ceva mult mai important. El vrea sa se razbune pe cei care i-au ucis sotia.

No more articles